Zomer in je interieur

  • Geplaatst op
Zomer in je interieur

Eindelijk is het zomer! Hoe pas je je interieur makkelijk aan? Lees het hier...

De laatste dagen begint het er eindelijk een beetje op te lijken, de zomer is begonnen!

Je interieur ‘zomer proof’ maken, hoe doe je dat?

 

Je kunt ervoor kiezen om het simpel te houden, een paar nieuwe kussentjes in een lichte frisse kleur of je kunt een hele wand aanpakken.

Ik heb een paar weken geleden voor het laatste gekozen. Een hele uitdaging want tot nu toe kende mijn interieur 3 'kleuren', zwart, wit en grijs.

Eén van de trends van 2016 is toch wel het groen in je interieur. Het zwarte houtlook behang is eraf en een prachtige mat groene kleur pronkt nu op de muur. Het is even wennen maar het geeft gelijk een lichte en zomerse sfeer.

 

De eerste tip is dus ‘kleur’. Een Scandinavisch interieur leent zich goed voor kleur, al wordt dat in eerste instantie vaak niet gedacht. Omdat de basis vaak rustig is kun je prima experimenteren met pasteltinten. Dit hoeft niet perse meteen een hele wand te zijn maar je kunt beginnen met wat accessoires of kussens. Misschien heb je nog wel een oude kist of een bijzettafeltje staan wat wel een kleurtje kan gebruiken; kleine moeite, groots resultaat. Daarbij is verf ideaal om te kijken wat je mooi vind en wat bij je past, als het je toch niet bevalt schilder je het gewoon weer over. Tip: kijk het altijd eerst een paar dagen aan, zeker als je normaal gesproken weinig kleur gebruikt.

 

De tweede tip is ‘groen’, haal buiten naar binnen. Zelf ben ik fan van cactussen en vetplantjes, niet alleen omdat deze weinig onderhoud nodig hebben, maar geeft een stoere maar sfeervolle touch aan je interieur.

Bij ’groen’ kun je ook denken aan verse bloemen of een veldboeket. Zeker als je een witte basis hebt komen bloemen extra mooi uit.  Tegenwoordig hoeft dit niet meer een compleet boeket in een vaas te zijn. Je kunt verschillende vazen combineren en overal een paar bloemen in zetten, dit geeft een leuk effect.

 

De laatste tip is lekker low budget: ‘schuiven, schuiven, schuiven’. Door je bank eens andersom neer te zetten krijg je soms een totaal andere woonkamer. Je kunt dit het beste ontdekken door gewoon te doen!

 

Ps: wil je op de hoogte blijven van de nieuwste producten, meedoen aan win-acties en inspirerende foto’s zien? Volg Der10 Design dan nu ook op Facebook en Instagram.

Foto 1: Zuiver

Foto 2: Hübsch

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »